Wczoraj miałem przyjemność opowiedzieć o pomyśle i przygotowaniach do rejsu dookoła świata szerszej publiczności. Miało to miejsce podczas Kaliskich Spotkań Żeglarskich SailCalisia. Ta cykliczna impreza, organizowana przez szkołę żeglarstwa MORKA, odbywa się raz w miesiącu. Każdy może podjąć temat i opowiedzieć o swoich żeglarskich doświadczeniach. Tym razem padło na mnie i od razu chciałbym podziękować wszystkim obecnym. W trakcie spotkania towarzyszył mi certyfikowany kucharz okrętowy (jak cały czas dodawał: młodszy kucharz okrętowy) – Piotrek Lewandowski. Gdy ja opowiadałem o tym, co wiąże się z samotną żeglugą po morzach i oceanach, kucharz przygotowywał dania liofilizowane i częstował słuchaczy suszonymi owocami, warzywami w postaci naturalnych chipsów. Mogliśmy pokazać osobom biorącym udział w spotkaniu, jak smakuje żywność suszona pod wieloma postaciami. Dzięki takim innowacyjnym produktom, które przy okazji, że są smaczne to nic nie ważą, mogę urozmaicić moją dietę w trakcie rejsu.
Podczas spotkania odbyła się premiera strony internetowej polacydookolaswiata.pl na której już pojawiły się pierwsze rezerwacje miejsc na zdjęcia osób, które wspierają projekt rejsu.
Po spotkaniu pojawił się w internecie krótki artykuł. Zapraszam do lektury.
Zostaw Komentarz